A
At a time when crossborder (跨境) travel is strictly limited, China Hour, a program on Sky TV, has hit record high viewings in Britain, offering a window on the eastern country and its culture under COVID19 lockdown (活动限制).
Jointly run by China International TV & Film Corporation and Dove Media Ltd UK, the program has grown rapidly since the end of March when Britain began its lockdown.Its March viewings saw a dramatic increase of nearly 70 percent compared to that of February.Figures in April again went far beyond average, 2.5 times higher than the previous month.
“Thanks to its enhanced efforts for promotion (提升) and adapted contents, China Hour seized the opportunity when its British audience were staying home,”said Sui Songyan, CEO of Dove Media.“It is true that the lockdown contributed to a longer TV watching time among the public, however, the increase was also owed to the program contents and schedules,” he added.
Sui introduced,“China Hour's performance remains consistent in 2020, like it was in the second half of last year.”While some classic programs stay popular, new shows along with new themed schedules have all been well received, including the Chinese New Year series, Silk Road series and some other cultural and travel programs, like History of Great Wall, Furniture Chinese Style, The Legend of Bruce Lee, Chinese Garden, Tea: Story of a Leaf.
Thanks to the team efforts in scheduling, promotion, translation and dubbing, the Chinese New Year special shows aired in January and February have achieved satisfactory figures, reflecting the audience's keen interest in Chinese folk culture.
语篇解读:本文是一篇说明文。文章主要介绍了在英国实行封锁防疫政策期间,英国天空电视台的《中国时间》节目在英国的收视率创历史新高,这反映了观众对中国民俗文化的浓厚兴趣。《中国时间》节目为世界打开了一扇了解中国文化的窗口。
1.When did the increase begin?
A.From January and February.
B.From the end of March.
C.From the beginning of April.
D.From the second half of last year.
解析:选B 细节理解题。根据第二段第一句中的“since the end of March”可知,从三月底,这个节目的收视率开始增长。
2.What can you infer from what Sui Songyan said?
A.He thought the program had succeeded by chance.
B.He showed his thankfulness to the British audience.
C.He thought highly of the team efforts on the program.
D.He thought it was the lockdown that decided the success.
解析:选C 推理判断题。根据第三段第一句可知,Sui Songyan高度评价了这个团队在这个项目上所做的努力。
3.Which of the following is NOT a factor that has promoted the viewings?
A.The contents and schedules.
B.The joint efforts of the team.
C.The COVID19 lockdown.
D.The audience's keen interest in culture.
解析:选D 细节理解题。根据第三段第二句可知,节目内容及播出时间和新冠病毒导致的封锁都是导致节目收视率上升的因素;根据最后一段可知,团队的共同努力也是导致节目收视率上升的因素。D项不是收视率上升的因素,符合题意。
4.What can be the best title for this passage?
A.China Hour Offers a Window on Chinese Culture
B.China Hour Hits Record High Viewings Globally
C.COVID19 Lockdown Limits Crossborder Travel
D.COVID19 Lockdown Contributes to China Hour
解析:选A 标题归纳题。结合全文内容可知,这篇文章主要讲了在英国实行封锁防疫政策期间,英国天空电视台的《中国时间》节目在英国的收视率创历史新高,反映了观众对中国民俗文化的浓厚兴趣。故A项适合作本文标题。